Fertili Tea Bosna i Hercegovina, cijena, mišljenje, sastav – Čuvajte se hormona! Posjeta “doktoru za žene” može vam oštetiti zdravlje 

By | June 17, 2021

Neredovne menstruacije, neplodnost, endometrioza i mastopatija, PMS i dmenopauza… U našoj državi ove bolesti se tradicionalno liječe pomoću hormona. A onda žene provedu godine liječeći se od posljedica: tromboze, prekomjerne težine, akni, a ponekad čak i od raka.

Na internetu možete pronaći fotografije deformiranih nogu 30-godišnje žene. Amina S. je bila u cvijetu mladosti. A sada pati od ozbiljnog tromboflebitisa i čireva. 

Bolest se pojavila nakon posjete ginekologu. Amina se požalila da ne može da ostane u drugom stanju i na bol u stomaku prije menstruacije, a doktor joj je propisao veliku dozu hormona – estrogena i progesterona.

Ovo je standardno liječenje za neplodnost i menstrualne bolove. Nažalost, Amina je dospjela u ovu tužnu statistiku o kojoj doktori ne vole govoriti. 

Pažnja! Važne informacije 

Prema podacima Zdravstvenog centra za žene svaka treća žena dobija na težini i pati od sniženog libida nakon hormonske terapije. Svaka šesta žena dobija trombozu i proširene vene. Povrh toga, svaka 12-a žena koja pobijedi neplodnost pomoću hormona možda neće doživjeti unuke jer je 73% slučajeva raka dojke, materice i jajnika povezano sa hormonskom terapijom.

Nakon nekoliko mjeseci hormonske terapije, Amina je zaboravila na bol u stomaku.   Ali noge su počele da joj natiču i bole.   Dijagnosticiran joj je tromboflebitis. Sada Amina rijetko izlazi iz kuće i aktivno se bori protiv ove bolesti.

Mirela Avdibašić

ginekolog, profesor, načelnik Zdravstvenog centra za žene, prakse za medicinu zasnovanu na dokazima

“Opisani slučaj je definitivno rijedak. Ali takve priče se pojavljuju na internetu ili ih ljudi pominju s vremena na vrijeme. Nažalost, za to postoji razlog, a ginekolozi kažu da je tačan.”

Medicina zasnovana na dokazima priznaje da    pacijentima nije potrebna hormonska terapije u 8 od 10 slučajeva.   Nivo hormona se kod žena mijenja i do 70 puta tokom dana u zavisnosti od faze menstrualnog ciklusa. Da bi se pratile ove promjene, žena mora provesti bar 2-4 dana u bolnici i da raditi hormonske testove svakog sata. A da li će bilo koji doktor to uraditi? Naravno da neće. 

Normalizira balans hormona – što je Fertili Tea, kako se koristi, cijena

Zato medicina zasnovana na dokazima smatra da je hormonska terapija posljednje rješenje. Potrebna je, na primjer, u slučaju sprječavanja pobačaja tokom kasnijih tromjesječja. 

A što se tiče poboljšanja ženskog zdravlja i uravnotežavanja hormona, to može da se izvede pomoću nježnijih metoda. 

Jedna od tih metoda je fitoterapija. Ljekovite biljke mogu da se izbore čak i protiv neplodnosti, a ne samo sa PMS-om, simptomima menopauze i bolnim menstruacijama. One poboljšavaju zdravlje ženskog endokrinog sistema i stimuliraju prirodnu proizvodnju hormonu, a dobre su jer ne predstavljaju sintetičke proizvode. Ali par stvari mora da se uzme u obzir. 

Prvo, ne odgovaraju sve ljekovite biljke svim ženama. Neke mogu da izazovu krvarenje, pa čak i da izazovu prekid   dugo iščekivane trudnoće. 

Drugo, mora da se odredi prava kombinacija biljaka.

Zato mi se dopada Fertili Tea – posljednje otkriće našeg centra. 

Ovaj biljni čaj napravljen je od biljaka koje poboljšavaju ginekološko zdravlje tri puta brže od hormona. 

A kakve biljke su u pitanju? Samo obične biljke: kamilica, kopriva, matičnjak, stolisnik, virak i neven.   Ali tajna je u posebnoj kombinaciji ovih sastojaka. Ako se proporcija razlikuje bar za 1 mg od recepta, efikasnost se oštro smanjuje. Ali prava formula ovog biljnog čaja čini čuda. Hiljade žena (od kojih su neke moji pacijenti) koristile su Fertili Tea da bi riješile probleme s neredovnim menstruacijama i upalama, PMS-om i simptomima menopauze.   Neke su ostale u drugom stanju i spremaju se za porođaj. Glavno je da smo na dobitku! 

A kao što možete da vidite, Fertili Tea nije samo obični dodatak ishrani, nego ozbiljan fitoterapeutski izum. Efikasnost ovog čaja je klinički dokazana. Proučavali smo Fertili Tea 7 godina. 7.000 žena starosti od 20 do 72 godine sa raznim ginekološkim problemima od blagih (neredovne menstruacije, PMS) do onih ozbiljnih (neplodnost, endometrioza, izrasline na jajnicima) učestvovalo je u istraživanju. 

Pacijentice su bile podijeljene u tri grupe. Prva grupa dobijala je placebo za koji se govorilo da je novi proizvod, druga grupa je dobijala tradicionalne hormonske proizvode, a treća je koristila Fertili Tea.

Rezultati govore sami za sebe. 

73% pacijentica iz druge grupe primijetilo je poboljšanja u njihovom stanju, ali su dobile probleme s prekomjernom težinom, kožom, libidom i cirkulacijom krvi. 

Zaključak: Biljni čaj Fertili Tea poboljšava hormonsku ravnotežu bez direktnog uticaja na ženski endokrini sistem, poboljšava plodnost, siguran je za srce i krvne sudove i ne umanjuje kvalitet života. 

Pošto se Fertili Tea ne prodaje po apotekama, možete da   ga naručite preko stranice Centra sa 50% popusta bez dodatnih plaćanja.   Bit ćemo sretni ako vam ovaj biljni čaj pomogne da poboljšate svoje zdravlje i ako podijelite svoje mišljenje u komentarima. Neka žene znaju da postoji alternativa za hormonsku terapiju! 

10 komentara 

Nihada 

Hvala što govorite o problemima od kojih pati mnogo žena! Imala sam komplikovanu trudnoću i progesteron i Utrogectan su mi puno pomogli. Moj sin uskoro kreće u školu, a ja još ne mogu da se oporavim od hormonske terapije, debljam se čak i od mrkve, a noge mi natiču preko noći :( 

Munira 

Hvala! Ja sam oporavila tijelo nakon trovanja vještačkim hormonima 5 godina. Pila sam ovaj čaj mjesec dana i sad su mi jajnici u redu, grlić materice je bez promjena i više nema PMS-a. 

Nisveta 

Ovaj čaj preporučujem svim ženama koje imaju cistitis i endometriozu i česte upale dole. Fertili Tea je moj spasilac! 

Jasmina 

Cijena je super! Prije samo godinu dana sam dala brdo para apotekama i doktorima. Sad žalim što sam to uradila. 

Fadila

Bože dragi! Sad su mi noge skoro kao njene :( Ne bi mi palo na pamet da je to zbog hormona, mislila sam da je zato što sjedim na poslu. Hvala što ste mi otvorili oči! Nema više tableta! 

Maja 

Ćao svima! Meni su propisali hormone zbog upale. Nakon sedmicu dana me je počelo boljeti sa strane. Uradila sam nalaze i vidjela da su mi leukociti visoki. Pročitala sam članak i sad se bojim! 

Ena 

Dobar doktor će da ti promijeni ili lijek ili dozu. Možeš da piješ i biljni čaj istovremeno, neće da škodi. 

Jasna 

Ne znam kako djeluje. Imala sam sindrom policističnih jajnika. Pila sam biljni čaj 3 mjeseca. Uradila sam ultrazvuk prekjučer i više nema cisti! Bila sam se uplašila da ću na operaciju. 

Iva 

Trudna sam i uskoro treba da se porodim! Hvala ženama u Zdravstvenom centru za žene! I još veće hvala onima koji su stvorili Fertili Tea.

Tanja 

A ovaj čaj djeluje i kod mastopatije. Pomogao je i sestri i meni. 

Nisam mogla da podnesem svoju sestru i bila sam ljubomorna na nju – ima 2 djece sa 26 godina, a ja sa 35 nisam mogla da zatrudnim

Tema trudnoće bliska je mnogim ženama. Želim s vama podijeliti svoju priču. Neko će me osuditi, a neko će me razumjeti… Stvarno sam mrzila sestru – uspjela je brzo zatrudniti i roditi dvije djevojčice. Bila sam ljubomorna, gledala sam svoje sestrične i željela da budu moje kćeri. I zbog toga sam mrzila i sebe. Moje prijateljice su također jedna za drugom rađale djecu s lakoćom, a u meni se sve raspadalo od bola i pitanja: „A zašto ti ne rađaš?“ Zato što nikako nije moglo!!!

Muž i ja smo sanjali o djetetu. Godinu dana smo pokušavali da ostanem u drugom stanju. Na internetu sam saznala da su neplodnost i nepodudarnost partnera najčešći uzroci takvih problema. Odvukla sam muža na pregled. Koliko smo para i živaca na to bacili, koliko tretmana liječenja smo prošli, koliko suza je proliveno zbog svakog negativnog testa kada mi zakasni, nije moguće opisati riječima.

Ljekari su samo slijegali ramenima jer vidljivih prepreka za trudnoću nije bilo, svi pokazatelji su nam bili u normali. Noću sam plakala u jastuk od nemoći i očaja. Danju sam držala jezik za zubima i išla na posao. Tako su u obilasku ljekara prošle 3 godine.

U jednoj klinici su nam predložili vantjelesnu oplodnju. Već su mi odredili i koje hormone i lijekove trebam da uzimam za 3 mjeseca. Ali ja sam sanjala da zatrudnim i rodim sama. Ispalo je da ne mogu zavoljeti dijete iz epruvete. Zato sam odvojila vrijeme za razmišljanje.

Obnavlja hormonski balans i mikrofloru – FertiliTea korištenje, gdje kupiti, sastav

Zatvorila sam se u sebe, postala sam nervozna i razdražljiva, plakala sam s razlogom i bez razloga. Dane i noći sam provodila na internetu i tražila informacije i savjete drugarica po nesreći. I našla sam profil ljekara koji se specijalizovao za probleme sa začećem. Dao je proste preporuke kako da se zatrudni prirodnim putem:

Kako ostati u drugom stanju prirodnim putem:

  • Redovno imati odnose.
  • Pridržavati se zdravog načina života.
  • Riješiti se od štetnih navika.
  • Češće biti na svježem vazduhu.
  • Smanjiti nivo stresa.
  • Ojačavati organizam biljnim mješavinama.

Posljednja tačka me je zaprepastila – zašto su ljekari o tome ćutali? Zašto su me punili tabletama i hormonima? Zašto su me tjerali na stotine pregleda i testova? Tog trenutka sam se potpuno razočarala u zvaničnu medicinu i odlučila sam da probam ovu metodu. Ali gdje da nađem takav pripravak? Šta treba da bude u njemu i kako se pravilno koristi? Odgovore na ova pitanja sam našla u komentarima.

Jedna žena koja je komentarisala, marica_91, pisala je o biljnom čaju FertiliTea, koji joj je pomogao da zatrudni nakon nekoliko pobačaja. U sastavu su bili kamilica, kopriva, matičnjak, kunica, virak i neven. Proguglala sam navedene sastojke. Ispostavilo se da oni pojedinačno stabilizuju menstrualni ciklus, povećavaju želju, normalizuju nivo polnih hormona i vjerovatnoću začeća povećavaju nekoliko puta. A njihova kombinacija je nekoliko puta efikasnija.

Odlučila sam da probam ovo sredstvo prije nego što se uhvatim za slamku i odem na vantjelesnu oplodnju. Bila je zakazana za 3 mjeseca i mislila sam da ne može odmoći. Naručila sam FertiliTea preko linka koji je bio u komentaru. Za 2 dana sam u rukama držala dragocjeno pakovanje čaja i čitala uputstva. Ništa nije bilo komplikovano: čajnu kašiku mješavine preliti litrom vrele vode, ostaviti da odstoji 15-20 minuta, procijediti i piti u toku dana. Sljedećeg jutra sam počela koristiti FertiliTea.

Nijednom nisam požalila što sam počela da pijem ovaj čaj. Po osjećaju je bio bolji od svih lijekova, a naročito hormona. Prvo se stabilizovao ciklus. Prije mi je tako bilo samo od tableta za kontracepciju jer sam samo s njima bila sigurna kad ću tačno dobiti. Drugo, raspoloženje mi se značajno popravilo. Postala sam spokojnija, imala sam više samopouzdanja, bijes, apatija i depresija su postale stvar prošlosti. Kao da sam bila na antidepresivima. Treće, ponovo sam osjećala želju prema svom mužu. Na početku je mislio da koristim viagru za žene, možete li to zamisliti?

Ali najvažnije je tek trebalo doći! Nakon 3 sedmice po završetku tretmana uz FertiliTea probudila sam se u užasnom stanju, bilo mi je muka. Jutro sam provela u toaletu, sreća pa je bio vikend i nisam morala na posao. Nisam tome pridavala značaj, mislila sam da sam se prethodnog dana prejela. Kada se sljedećeg jutra sve ponovilo, poslala sam muža u apoteku.

Test je pokazao +! Bila sam na sedmom nebu od sreće!!!

Ljekar je potvrdio – 4 sedmice trudnoće. Sad sam već u 32. sedmici. Iako su ljekari uglas govorili da će mi biti teško iznijeti trudnoću, da ću ležati u bolnici i biti u krevetu, takve probleme nijednom nisam imala.

Zbog čega ovo spominjem. Znam da nisam sama u toj situaciji jer mnogi imaju problema sa začećem. Na sopstvenoj koži sam isprobala ljekarske procedure, testove i manipulacije. I vjerujte mi, lijekovi i hormoni nisu izlaz. Isprobajte FertiliTea, stvarno djeluje! Još jednom ću ostaviti link za prodavnicu gdje sam ja naručila ovaj čaj. Probala sam da još potražim po internetu, nalazila sam slične mješavine, ali očigledno su bile falsifikati. Ili pakovanje nije ovakvo, ili je sastav drugi. Ne rizikujte, naručite na stranici proizvođača. Svima želim zdravlje, željenu djecu, laku trudnoću i porođaj!

Fertili Tea komentari, forum, iskustva

Maja Simić

Blago vama, ozbiljno. Drago mi je od sveg srca i želim vam lak porod. Već sam prošla dva pobačaja i već polako dižem ruke. Na liječenju sam već godinu dana i zbog hormona sam nervozna, nadrndana, strašno sam se udebljala. Probat ću ovaj vaš čaj jer mi je to posljednja nada. Ljekari mi kažu da ako ne zatrudnim za pola godine, ostaje mi samo vantjelesna oplodnja ili surogat materinstvo. A ja sanjam o tome da rodim sama i da osjetim dijete u sebi.

Belma

Savršeno vas razumijem jer sam i sama bila u istoj situaciji. Obavezno probajte FertiliTea, a imate više vremena pred sobom nego što sam ja imala. Nadam se da će i vama pomoći.

Lejla Aganović

A ne mislite da se to jednostvno poklopilo i da je trudnoća samo rezultat prethodnog liječenja koje vam je doktor propisao? Sve je to slično.

Belma

To znači da mi 4 godine ništa nije pomagalo i onda je odjednom djelovalo? Nešto baš i ne vjerujem, ja više vjerujem čaju FertiliTea nego ljekarima. A nisam jedina kojoj je pomogao.

Hanka Mujagić

Eto, ja već pijem matičnjak, mogu još dodati i valerijanu. Odlično pomaže kod lošeg raspoloženja i nervoze. A ove trave sam pila i prije trudnoće jer sam bila užasno nervozna. Svi su mislili da sam pila tablete za smirenje, ali nisam! Ovaj čaj ću obavezno naručiti jer planiramo bebu. Neće odmoći.

Jelena Gavrilović

Pila sam FertiliTea za normalizaciju ciklusa i stvarno mi je pomogao. Ranije sam morala da gatam kad ću da dobijem, kasnilo mi je stvarno mnogo, ponekad je cijeli ciklus izostajao! Ma, užas, a kad god mi kasni plašim se i nerviram jesam li trudna ili ne. Zato je sve sad kao po satu, tačno znam kad ću da dobijem.

Mahira Memišević

Imam strašan problem s hormonima. Nakon trećeg poroda se nisu vratili u normalu, sve je otišlo u vraga. Lijekove neću da pijem iako cijenim ljekare. Probat ću vaš čaj FertiliTea i nadam se da će pomoći.

Belma

I ja sam imala hormonski poremećaj, ali nakon upotrebe čaja FertiliTea sve se vratilo u normalu. Slobodno probajte.

Ana Bojić

Hvala, evo sad sam dobila dostavu i skuvala čajić. Probaću kakav je i kako djeluje.

Jasmina Huskić

Djevojke, ranije su mi menstruacije bile strašno bolne, nikakve tablete mi nisu pomagale i nekoliko dana sam prosto umirala od bolova. Drugarica mi je savjetovala da pijem FertiliTea i za mjesec dana je sve bilo normalno i zaboravila sam na te svoje probleme. Hvala ljudima koji su napravili ovaj fantastični čaj za žene.

Azemina Omeragić

Ja na vašem mjestu ne bih nešto baš puno vjerovala ovakvim stvarima, najbolje je da se liječite pod nadzorom ljekara.

Ajla Terzić

A to znači da je bolje da se trujemo hemijom i hormonima nego da pijemo prirodne biljke? Jeste li vi pri sebi? Izgleda da se nikad niste sreli s doktorima i niste vidjeli cijene u apotekama…

Belma

Svako ima svoje mišljenje o ovome. Ja vjerujem u ovo sredstvo zato što sam njegov efekat već provjerila na sebi. A vi slobodno i dalje vjerujte sintetičkim preparatima.

Izeta Mahmutović

Čudno je što se ova mješavina ne može naći u apotekama. U jednoj apoteci mi je farmaceut rekao da im se ne isplati prodavati FertiliTea jer ne dobijaju procenat od prodaje. Zato da mi naručimo preko interneta dok i tamo nisu zatvorili prodavnicu.

Zumreta Nuhanović

Naručila sam FertiliTea, a čak sam naletjela i na popust, pa sam uzela 2 pakovanja i sestri i sebi. Vidjet ćemo da li će nam pomoći.

Aleksandra Simonović

Sastav je super, sviđa mi se, prirodan je, nema hemije. Teško bi bilo da posebno kupuješ ove biljke i da pogađaš ispravnu proporciju, a ovdje je sve na gotovo, zaliješ vodom i piješ. Praktično.

Selma Okanović

I ja sam zatrudnila zahvaljujući čaju FertiliTea, a i ja sam razmišljala o vantjelesnoj oplodnji. Iako je priprema za proceduru još jedan udar na zdravlje, konjske doze hormona, stalne kontrole kod ljekara. Baš sam imala sreće da nađem ovaj čaj i sad moj dječak ima 2 mjeseca i svi ga maze.

Belma

Iskreno vam čestitam! Drago mi je da FertiliTea pomaže ženama da osjete radost majčinstva.

Dragana Sarić

Obavezno ću uzeti ovaj čaj da probam. Tek planiramo svadbu, ali ne želimo da odugovlačimo s djecom. Mislim da bih trebala da preventivno pijem ovaj čaj da ne bude problema.

Nusreta Alihodžić

Mislim da FertiliTea svaka žena mora imati kod kuće. Samo pogledajte koliko je koristan, ovo je pravi izvor za naše zdravlje. Nikakvi lijekovi i vitamini ne mogu da se uporede s njim.

Belma

Potpuno se slažem!

Lamija Džafić

Već 7 dana pijem FertiliTea. Nemam šta da kažem, ukus je fin, pijem ga umjesto vode. Primijetila sam da sam puno smirenija, normalno reagujem na neprijatnosti i probleme, a ranije sam se raspadala od svake sitnice. Za ostalo ne mogu još ništa da kažem, još nije prošlo dovoljno vremena.

Željka Marković

Žao mi je što u moje vrijeme nije bilo ove mješavine. I ja sam pila čajeve da bih ostala u drugom stanju, ali je moja baka bila travarka i ona mi je napravila nešto slično. Ne sjećam se šta je bilo tamo, ali kamilica i hajdučka trava su sigurno bili.

Enesa Ajanović

E ova tema me interesuje, sačuvat ću je i vidjet ću šta bude s komentarima o FertiliTea kasnije i onda ću sebi da naručim.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − 11 =