Hemomax Montenegro, gdje kupiti, komentari, kako koristiti – Helicobacter pylori: neprijatelj vašeg želuca dijagnostika i liječenje kod kuće.

By | June 17, 2021

Helicobacter pylori (u daljem tekstu HP) zaražava želudac i dvanaestopalačno crijevo što dovodi do gastritisa, čireva i raka.

Nevidljiva opasnost. Prema statistikama, 7 od 10 ljudi je zaraženo bakterijom Helicobacter pylori A neki toga nisu svjesni.

Komentar specijaliste: Janko Radanović, ekspert iz oblasti gastroenterologije

Pozdrav!

Helicobacter pylori je nešto najgore što može da se dogodi probavnom traktu. Bakterija se prenosi preko hrane, proizvoda za ličnu higijenu, poljubaca. Manje često se prenosi preko zaražene hrane (neopranog voća i povrća i zaraženog mesa ili ribe). Helicobacter pylori je otporna na kiselu sredinu tako da lako prodire u sluzokožu želuca i uništava njegovo tkivo. Sluzokoža postaje upaljena. Propadanje, gastritis, a zatim se razvijaju i čirevi. Ako se infekcija ne ukloni na vrijeme, dolazi do pojave raka.

Naučnici na Institutu za zdravlje u Stokholmu dokazali su da ako je bar jedan član porodice bolestan, stepen rizika od zaraze za ostale iznosi 95%. Helikobakterioza je društvena bolest, zahtijeva strogo pridržavanje pravila lične higijene i hitnu terapiju.

Da biste se riješili helikobakterioze, preporučujem da se držite ova tri principa:

 • Hrana neutralnog ukusa (poželjno).
 • Redovni obroci (poželjno).
 • Hemomax kompleks …

Šta je Hemomax – uputstvo, sastav, nuspojave

Hemomax je biljni kompleks koji eliminiše prateće simptome gastritisa, čireva na želucu i dvanaestopalačnom crijevu i liječi ih.

Za razliku od drugih proizvoda, Hemomax djeluje u nekoliko pravaca odjednom:

 • Brzo olakšava simptome bolesti (bol, žgaravicu, mučninu, naduvenost itd.).
 • Suzbija vitalnu aktivnost bakterije Helicobacter pylori (smanjuje njenu sposobnost da napada zidove gastrointestinalne sluzokože i sposobnost razmnožavanja).
 • Potiče zacjeljivanje čireva.
 • Stimuliše pokretljivost crijeva i proizvodnju sluzi. Ovo ubrzava eliminaciju patogenih mikroorganizama i čišćenje mikroflore.
 • Sadrži bioaktivne supstance koje ubrzavaju metabolizam i eliminišu nelagodu u stomaku.

Iskrena recenzija: Kako se riješiti bakterije Helicobacter pylori i izliječiti čir na želucu za mjesec dana

Pomoglo mi je i sigurno će pomoći i vama!

Pozdrav svim čitaocima!

Nikad nisam ostavljao recenzije, ali slijedeći primjer onih koje obično čitam na internetu, napisaću i ja jednu.

Pozadina priče

Ako kažem da ne razumijem kako sam završio u gastroenterološkoj ordinaciji s gastroskopom u jednjaku – lagaću. Obično mi je dan počinjao s trostrukim espressom i brzom hranom. Preko dana se moja ishrana nije mijenjala. Nisam imao ženu koja će da mi kuva, a ja sam znao samo da pokvarim hranu, a ne i da je skuvam. Apsolutno odsustvo normalnog, plus 2 litre kole svaki dan i kutija cigareta – jednako je gastritis.

Dijagnozu sam dobio prije 4 godine. Od tada pijem tablete. Svi koji su se suočili s gastrointestinalnim čirevima znaju svog štetnika – Helicobacter pylori. Teško se riješiti toga. Ova bakterija je naučila da se prilagodi u tijelu i preživi čak i udarne doze antibiotika. Što se upravo dogodilo u mom slučaju. Zbog toga sam svih ovih godina imao vatrenu žgaravicu, podrigivanje, nadimanje, a grčevi su mi bili vjerni pratioci. Nisu najfinije društvo, da budem iskren. Neću puno da govorim o neprijatnom mirisu iz usta koji je smetao ljudima oko mene.

Liječi ili ne liječi, pitanje je sad

Tablete (vjerovatno ih moram navesti: protiv žgaravice, nadimanja, lijekovi protiv bolova, antibiotici, probiotici, vitamini i biljni napici – sve na recept doktora) s vremena na vrijeme su pomagale. Ponekad mi se stomak nadimao kao balon. Grčevi su bili nepodnošljivi, kao da me nožem režu iznutra. Ponekad su napadi trajali 2-3 dana i ja sam, poput medvjeda u zamci, doslovno zavijao od bola. Ali nisam otišao u bolnicu. Ljenost ili glupost.

Poboljšavaju funkciju probavnog sistema – Hemomax iskustva, mišljenje, gdje kupiti

Nova dijagnoza

Tako sam se probudio na odjeljenju za gastroenterologiju. Čim sam se probudio, doktor mi je odmah stavio endoskop u usta i počeo da pregleda unutrašnjost. Rezultat – 2 čira na želucu (2,5 i 5 mm) i 1 čir na dvanaestopalačnom crijevu (5 mm). Uopšte nije bilo zabavno.

Ispostavilo se da moje tijelo nije moglo da izdrži i izgubio sam svijest u kancelariji. Moje kolege su pozvale hitnu pomoć. Drago mi je. Da se to dogodilo kod kuće, vjerovatno bih umro.

Kad me doktor pitao zašto nisam otišao u bolnicu, na telefonu sam pokazao fotografiju recepata kojima sam kupovao tablete. Doktor je bio ogorčen. Rekao je da su prethodni protokoli liječenja zastarjeli. Stoga je čekanje izlječenja od liječenja po starim receptima bilo poput čekanja čuda. Saslušao sam njegovu lekciju o zanemarivanju zdravlja i dobio novi recept.

Na moje iznenađenje, umjesto beskrajne liste, postojala je samo jedna stavka – Hemomax. Kao što je doktor rekao, ovo je moderan i perspektivan proizvod za liječenje gastritisa i čira u današnje vrijeme.

Princip djelovanja proizvoda Hemomax – šta je, upotreba, cena

 • Paralizira uzročnika bolesti – Helicobacter pylori
 • Smanjuje sposobnost bakterija da se lijepe za zidove sluzokože želuca i dvanaestopalačnog crijeva
 • Uklanja bakterije iz tijela kroz rektum
 • Liječi sluzokožu želuca i dvanaestopalačnog crijeva oštećene visokom kiselošću
 • Ubrzava probavu
 • Obnavlja crijevnu mikrofloru
 • Smanjuje kiselost
 • Zaustavlja flatus
 • Ublažava simptome bola
 • Liječi čireve
 • Poboljšava imuni sistem i štiti od recidiva bolesti.

Liječenje: pokušaj br. 2

Dnevno sam pio 3-4 šolje čaja Hemomax. Takođe, doktor mi je preporučio da žvaćem svaki zalogaj hrane najmanje 20 puta. Nije bilo drugih ograničenja, osim izostavljanja previše čvrste, slane i začinjene hrane.

Prednosti: Efikasnost 5 od 5.

 • Rezultat već od prvih dana liječenja
 • Nisam morao da prestanem da pušim
 • Cijena

Nedostaci: Ovaj proizvod možete naručiti samo putem interneta. Proizvođač prodaje biljni čaj Hemomax samo na zvaničnoj web stranici kako bi spriječio distribuciju lažnih proizvoda.

Komentari – Hemomax iskustva korisnika, recenzije, forum  

Ljiljana

Hvala vam na preporukama. Proizvod sam naručila, nadam se da će pomoći. Već sam iscrpljena, imam kolike bez obzira šta jedem.

Snježana

Ćao djevojke! Imam iste simptome, a moja majka je takođe imala čireve. Vjerovatno je i mene ova bolest zahvatila. Idem da naručim ovaj čaj, neće naškoditi.

Nada

Pridružujem se klubu! Doktori dugo nisu mogli da otkriju razlog mog užasnog zdravlja, ali juče su stigli rezultati nalaza. Otkriven je Helicobacter pylori. Pa to je sranje. Ja ću se liječiti.

Joka

Koji recept vam je izdao doktor? Imam recept na 2 lista, lijekovi koštaju pola moje plate. Do sada sam odgađala liječenje. Da li da naručim ovaj čaj.. Ne znam šta da radim i ne mogu to više da podnesem. Ponekad mi je sve unutra tako izvitopereno, često plačem zbog toga…

Obrad

Zdravo. A šta vam je doktor propisao na 2 lista? I uopšte, što god da je, to je definitivno protokol liječenja 90-ih. Sada moderni stručnjaci preporučuju samo Hemomax. Studije pokazuju da je ovaj proizvod efikasan i u najnaprednijim fazama. Moj otac je imao čir na dvanaestopalačnom crijevu. Izliječen je za 2 mjeseca. Upravo smo dobili dobrog doktora i Hemomax naravno. Dakle, na vama je. Želim vam puno sreće i budite zdravi!

Jovan

Zdravo. Takođe preporučujem Hemomax protiv bakterije Helicobacter pylori. Mnogo sam patio, svakih šest mjeseci čir na dvanaestopalačnom crijevu mi se pogoršavao. Poboljšanja sam primijetio od prvih dana, nisam imao žgaravicu i bolove nakon jela. Ranije nisam mogao da izađem iz kuće bez tableta protiv žgaravice.

Slaven

Čini se da ga je nemoguće izliječiti, samo stvorite uslove da zacijeli i održite ga u ovom stanju.

Aleksandar

To nije tačno! To su govorili doktori u prošlom vijeku. A sada je grijeh to reći, Hemomax to dokazuje. Patio sam od čira dvije godine (k’o budala), zatim sam otišao doktorima, uradio gastrofibroskopiju, pio sam antibiotike dvije nedjelje. Činilo se još gore. Bol nije prestajao ni danju ni noću. Tada sam odlučio da odem kod drugog doktora. Hvala Bogu da je pomogao. Od tada nekoliko godina nisam ni razmišljao o ovom problemu.

Sanja

Stomak me boli u gornjem dijelu, a oštar bol osjećam bukvalno ispod solarnog pleksusa, gdje se spajaju rebra. Šta bi to moglo biti?????

Tihomir

Ne mogu sa sigurnošću da kažem. Čir ili gastritis. Ali definitivno nešto loše. Jednom je moj dugogodišnji prijatelj izliječio čir sa svježim kupusom. Rekao mi je da ga je jeo mjesec i po dana svaki dan, ako se ne varam. Kažu da je dobro natašte uzeti kašiku alkohola s kašikom meda. Ali nisam to probao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen − four =